25 Şubat 2008 Pazartesi

And the oscar goes to...




SAG ödüllerine ve Bafta'ya blogumda kayıtsız kalmış olabilirim ancak Oscar ödüllerini es geçmem mümkün değil. Yıllardır kim ne giymiş diye merakla beklediğim bu ödül töreni, bu yılda 80. kere gerçekleşti ve heykelcikler sahiplerine kavuştu.

Dünya yıldız ve yıldızcıklarının kırmızı halıda arz-ı endam ederken, bana hakim olan duygu genellikle hayal kırıklığı idi, vay be dedirtecek tasarımları bu yıl göremedik. Genelde fazla risk alınmayan, sade görünümlerin tercih edildiği kırmızı halıda, Heidi Klum ve en iyi kadın oyuncu oskarını kazanan Marion Cotillard cesur seçimleriyle öne çıktılar. Heidi Klum'un ipek taftadan yapılmış, John Galliano imzalı elbisesi, renk olarak güzel olmasına ve halı ile uyum içinde olmasına karşın:P, boynundaki Star Wars'ı andıran fazlalık ve aksesuarların uyumsuzluğu yüzünden çok iyi bir seçim olarak görünmedi, elbisenin tek önemli özelliği bana göre yarın yapılacak açık arttırmada gelirinin hayır kurumuna (Red Heart Truth) bağışlanacak olmasıydı. En iyi kadın oyuncu dalında Oscarı kucaklayan Fransız aktris Cotillard'a gelince saçı, makyajı ve kendisi hoş olmasına karşın, modifiye edilmiş balık görünümündeki Jean Paul Gaultier elbisesi, bana göre yeteneğiyle ters orantılı idi, ancak bu elbise farklı olduğu için kimileri tarafından beğenildi.

Gecede kırmızı ve siyah en çok tercih edilen renkler olurken, sarı, krem, mor, yeşil, açık pembe renkleri az da olsa seçenler de vardı, straplez ve tek omuz , deniz kızı benzeri kuyruklu tasarımlar göze çarpan diğer detaylardı. Törende, Marchesa, Dior, Valentino, Chanel, Versace isimleri öne çıkarken, tek bir moda evinin hakimiyeti söz konusu değildi. Kimler hangi modacıları tercih etmişti diye merak edecek olursanız, yukarda belirttiklerim dışında Anne Hathaway ve Jessica Alba Marchesa, Nicole Kidman Balenciaga, Vanessa Paradis ( o siyah çoraplar da neydi öyle böööğğkk) ve Penelope Cruz Chanel, Cameron Diaz Dior, Jennifer Garner Oscar de la Renta, Hillary Swank Versace, Cate Blanchett Dries Van Noten'i tercih etmişti. ( Balenciaga bekliyordum) Elbise olarak değerlendirildiğinde Kathrine Heigl'ın kırmızı( mercan rengi de diyebiliriz) tek omuz askılı Escada'sı ve Anne Hathaway'in yine tek omuz detaylı, önünde çiçekler olan helenistik elbisesi, (geçen seneki kocaman fiyonklu Valentino elbisesini düşünürsek), benim açımdan elbise oscarına layık görüldü. Orjinal senaryo dalında Oscar alan ve alkışı hakeden eski striptizci /yeni yazar Diablo Cody dövmeleri, leopar desenli, yürüdükçe üst bölgelerini teşhir eden ve kendisini de rahatsız eden kıyafetiyle ne yazık ki çok bayağı görünüyordu. Daniel Day Lewis'in eşi Rebecca Miller'da kırmızı fiyonklu askıları ve önünde kafam kadar broşu olan elbisesiyle zevksizlik sınırlarını zorlamıştı.15 yaşında olan ve oraya neden çağrıldığına bir anlam veremediğim itici Miley Cyrus, Valentino elbisesiyle kendisinin ne kadar sanslı olduğunu düşünmeme sebep oldu. Bu arada Miley Cyrus ve Heidi Klum'un ödül törenine davetli olup, Angelina Jolie, Charlize Theron ve Reese Witherspoon'un olmaması bana anlamsız geldi.

Mücevherler arasında Chopard, Cartier, Harry Winston, Lorraine Scwartz markaları öne çıkarken, Cameron Diaz'ın sade straplez ve buruşuk! elbisesini neden bir kolye, sallantılı küpeler veya bilezikle süslemediği ben de merak uyandırdı ( Son iki yıldır kıyafet seçimlerinde pek bir isabetsiz ). Saç ve makyaj trendlerinde kıyafetler gibi sade bir hava hakimdi, koyu göz ve dudak makyajı fazla yoktu. Marion Cotillard, Penelope Cruz en hoşuma giden makyaj örnekleri olurken, Jessica Alba da saçıyla ve makyajıyla benden bir heykelcik kaptı. Elbisesini beğendiğim Kathrine Heigl Marilyn Monroe havalarındaki saçı ve fazla turuncu/bronz olan makyajıyla başarısızdı.

Erkekler de ise Armani ve Dior tercih edilen markalardı, Daniel Day Lewis, Patrick Dempsey ve George Clooney görünümleriyle gözümüzü oksadılar.

Bir Oscar ödülleri töreni de böyle bitti ve bence gerek filmler bazında gerek kırmızı halı bazında 80. yılın ihtişamını göremedik. Gelecek sene daha iyilerini görmek umuduyla diyerek, bu yazıyı noktalıyorum.

1 yorum:

ilke dedi ki...

Heidi Klum benim favorim olsa da Oscar'da nasıl giyinmesi gerektiğini bilememiş gibi biraz. Genel olarak sade ve doğallık söz konusuyken onunki baya ihtişamlı kalmış diğerlerinin yanında. Kendisi çok beğenmiş olacak ki erkenden gelip etrafta görünmeye başladı ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...