21 Eylül 2009 Pazartesi

Presenting editor-at-large for Turkish Vogue



Yeni göreviyle Ece Sukan Altamira'da.

Ece Sukan is on Altamira with her new title
Altamira

16 yorum:

sincity dedi ki...

şimdi ben anlamıyorum. bu hatunlar yaban ellerde bütün gün 13 pontluk topuklu ayakkbılarla taş döşeli yollarda dolanıp ola ki biri bizim fotoğrafımızı çeker street-fashion alemlerinde maymun olmayalım diye mi uğraşıyorlar? hayır özellikle de şu ece sükan, kızım sen türkiye görmüş her çeşit erkek ırkının barındığı bir jungledan çıkmış insansın ne işin var ıssız sokaklarda? hangi fotoğrafına baksam nerde bir kilise, ara sokak bu kız deri minilerle poz vermiş. e hadi hayırlısı..
asdfasdf

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ben de geçenlerde twitter'a yazdım, kimse şaşırmadı, bi tepki vermedi. sanırım ece sükan'ın başarılarını içselleştirdik:)

Styleseeking Zurich dedi ki...

özellikle bu fotografta saclarinin bakimli olmasi hosuma gitti, genelde kiyafetine gösterdigi özeni saclarina yansitmiyor gibi geliyor bana. hos, bende öyleyim aslinda :)

Nesli

Adsız dedi ki...

nasıl ya vogue genel yayın yönetmeni ece sükan mı?

aylin dedi ki...

ben tarz falan göremiyorum kendisinde ..overrated..yokluktan sanırım...

cleo dedi ki...

nesliye tamamen katılıorum ...ama artık 10 kat daha bakımlı olma vaktı geldı:))
bence cok ıyı olmus tebrikler basarılar:))

Unknown dedi ki...

Sincity: Bu muhtemelen Londra Moda Haftası sırasında çekilmiş ya bir defile girişi ya da çıkışı bence, öyle sokakta tesadüfen çekilmiş bir şey değil :)

Seda: Yabancı basının ilgisini çekmesi hoş ancak çoğu kişi ( Bazen ben de) kendisinin gereğinden fazla abartıldığını düşünüyoruz o yüzden olabilir :)

S.Zurich: Doğru bir konuya parmak basmışsın :)

Adsız: Hayır moda editörlerinden biri, editor in chief değil yani ;))

Aylin,Cleo: Onlardan fazla yok ya da bu kadar bilineni yok dolayısıyla ilgi çekmesi normal ama Tr neyse de yurtdısındakilerinde ilgisini çekiyor,artık Vogue personeli olmasının da etkisi olacak tabi, daha çok göreceğimiz kesin.

alışverişkolik (: dedi ki...

İlk kez kendisinin güzel göründüğünü düşündüm!Çok ilginç :)

Adsız dedi ki...

Vogue Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç oldu. Farklı ama çok başarılı bir backgrounddan geliyor. Merakla bekliyorum ilk sayıyı.

Adsız dedi ki...

moda editoru degil. editor at large. moda ve stil danismani. derginin diplomati demek. biraz ogreninde oyle yorum yapin. kendisi vogue turkiyeye girmeden oncede ingiliz vogue unda cikan ilk stil sahibi turk. tam iki sayfa ayirdilar kendisine gecensene. ne kadar kiskanc insanlar var bu memlekette. ne over rate allahaskina soylermisiniz? soylermisiniz turkiyede hangi turk hatun yabanci basina cikti? hele birde vogue uk e?

Unknown dedi ki...

Adsız: Ben de moda editörlerinden biri olduğunu ülkemizin en çok satan gazetelerinden birinde yazan Onur Baştürk'ün sitesindeki bu yazıdan ( http://www.onurbasturk.com/2009/09/02/ece-sukan-vogueun-moda-editorlerinden-biri-oldu/ ) görmüştüm, kendisi basın dünyasının içinde olan birisi olarak bu tanımın tam karşılığını bilmiyor ise, benim de bu konuda bir hata yapmış olmam çokta ölümcül bir şey sayılmaz sanırım :))

Ayrıca herkesin konuya tam olarak hakim olması için Wikipedia'da da kelimenin tam anlamına bakalım:
An Editor-at-Large is a journalist who contributes content to a publication.

Unlike an editor who works on a publication from day-to-day and is hands on, an editor-at-large will contribute content on a regular or semi-regular basis and will have less of a say on a specific field such as layout, pictures or the publication’s direction.

However, unlike a writer they are allowed their own preferences in the content they have to generate and don’t have to pitch their ideas to the main editor. They also frequently come up with ideas for other writers to research and write.

Yani aslında bu tanıma göre belki bir moda editörü dergide daha fazla söz sahibiymiş, ben konumunu biraz daha güçlendirmişim :)

Kendisinin tabiki takdir edilecek yönleri var ancak demokratik bir dünyada herkes onu sevecek ve aynı miktarda takdir edecek diye bir şey yok, öyle değil mi?

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ben de orda okumuştum tweet şeyetmiştim, onur baştürke bayılıyorumm:)

Adsız dedi ki...

yine yanlis anlasildi. eger bilmediginiz kelimeleri sadece wikipedia dan bakarsaniz yanilirsiniz. cunku wikipedia universal bir sozluk degildir. yani uzmanlar tarafindan bilimsel bir calisma sonucu ortaya cikmis aciklamalar degildir. daha cok generic tariflerdir. internet gencligi herseyi wikipediadan ogrenicegini saniyor. maalesefte yaniliyorlar.
editor at large tanimina gelince; bu pozisyon genelde kendi alanlarinda cok basarili olmus insanlara teklif edilir. yani honorable bir pozisyondur. dunyadaki iki onemli ornegi verirsek, American vogue un editor at large lari olan Hamish Bowles ve Andre Leon Talley. Kendilerini arastirirsaniz poziyonun nasil prestijli oldugunu anlarsiniz.(tabii wikipediadan degil sadece) Ayni zamanda bu pozisyon dergiden dergiye degisir. Daha fazla sorumlulukda verilinebilinir. Yani Ece Sukan olayinda oldugu gibi kendisine ayni zamanda moda ve stil danismanligi verilmistir. Umarim biraz konuyu aydinlatmisimdir. Tabii ki herkesin Ece Sukani begenmesini beklemiyorum ayni zamanda kendisinin avukati falan da degilim. Sadece bir elestiri yaparken daha objektif olunmasi gerekiyor. Daha oncede belirttigim gibi bana Turkiyeden kimi soyleyebilirsiniz, yurtdisinda basindan bu denli ilgi gormus. Style.com, Wallpaper, Vogue Uk, Elle Uk, Sartorialist, Jak and Jill... Daha iki gun once Ece Sukan in Londra moda haftasinda iki tane fotografi Style.com in style diary sine cikti. Daha ne diyim. Keske onun gibi daha fazla stylish hatunlar olsada bizde gururlamsak. Saygilar..

Adsız dedi ki...

Yurtdışı basınında sürekli işi ile röpörtajlar yapan tek model var. O da Tülin Şahin. Ece ise sadece kıyafetleri ile yer alıyor.Ayrıca tulnsahinfan.com diye bir site var. Oraya bakmak yeterli.

Adsız dedi ki...

Tülin Şahin hem Vogue da yer aldı ( lacoste un ve Tods un özel davetine türkiyeden sadece o davet edilmişti çünkü) karl lagerfeld bile ona " turkish beauty" dedi.Gerçi tülin in 6 dil bilmesi çok avantaj. Çünkü birçok yabancı basınla rahatça röpörtaj yapabiliyor.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

bu da doğru adsız, ama http://www.tuliss.com/ daha güzel bence.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...