14 Kasım 2013 Perşembe

Şanlıurfa notları


Geçen sene arkadaşlarım ilk kez gitmişti Şanlıurfa'ya. Bu sene 3. Şanlıurfa 10k koşusu ve yarı maratonu kayıtları açılınca konuya ben de dahil oldum ve hem ilk yarı maratonumu koşmak, hem de yıllardır uzaktan süzdüğüm bu şehri biraz olsun görmek için onların peşine takıldım.





We had a different trip to Sanliurfa couple of weeks ago, here are the photo diary of that weekend. 


El Ruha otelde kaldık, oldukça merkezi. Kahvaltı ve dekorasyonu dışında eksi puanı yoktu. Avlusundaki güvercinleri ve kale manzarasıyla kalınabilir bir yer. Hava Kasım olmasına rağmen gündüzleri 25 derece civarında, güneş gitti mi kalın kıyafetlerinizi hazırlayın çünkü gece ve gündüz arasındaki ısı farkı oldukça fazla.


Otele 5 dk lık mesafede Ayn Zeliha manzarasıyla  ilk kahveler içildi. Yanımıza yaklaşan bir baba - oğuldan kurtulması zor olsa da, kızlar şalları yarasa stilinde bağlatıp, alışveriş yapmayı ihmal etmediler.


Yıllardır denemek istediğim menengiç kahvesinin tadına bakmak da, burada nasip oldu. O kadar beğendim ki, bir sonrakini büyük fincanda istedim :) .


Balıklı Göl, gölden çok bir havuz gibi. Belli ki gelenler bir parça huzur ve maneviyat peşinde. 


Kazak / Sweater: Zara
Tayt/ Leggings: Topshop
Ayakkabılar/ Shoes: Nike Flyknit


Şehrin biraz arkalarına eski Urfa'ya doğru  yol alınca, her şey biraz daha farklı ve sarı. Uzaktan bildiğiniz, belki filmlerde, dizilerde izlediğiniz hayatlar burada  tüm gerçekliğiyle önünüzde.



Sokaklar çocuk dolu, bazıları bilmediğiniz dilleri konusuyor. Bizi görünce hello, money ve photo söyledikleri 3 kelime :) 




Halfeti Şanlıurfa'ya 1,5 saat uzaklıkta. Görülmesi gereken ender ilginç ve güzel yerlerden biri. 

Akşamüstü Halfeti'de Başkan'ın yerinde yemek. Mezeler güzel ama kebabın tadı görüntüsü kadar iyi değil. Balık tavsiye etmişlerdi, biz denemedik ama giderseniz siz mutlaka deneyin. Halfeti'yi gezecekseniz çok geçe kalmayın derim, hele kışın gece çabuk iniyor, yollar karanlık .


Fırat Nehri'nde tekne turu huzurlu. Hava kararmaya başlayınca o led, renkli ışıkların yansıması düşüyor suya. Lanet ediyoruz bunu icat edene :) Yemek yediğimiz yer de dahil olmak üzere, maalesef pek çok şey çevreyle uyumsuz ve kalitesiz duruyor. O güzelliklerin daha iyi sunulamadığını ve değerlendirilemediği görmek insanı üzüyor.


Pazar yarış günü. Hayatımın ilk yarı maratonu ve ben kendi en iyi derecemi yapıyorum. 21 km yi 1:54:28 de koşuyorum. Başarmanın verdiği haz, anlatılamaz :) . Seyahatin en güzel saatleri benim için koşu ve ödül töreni sırasında yaşanıyor :) 


İyi zamanımın sonucu ayrıca yaş kategorim de 2.ciliği getirip, hayatımda ilk kez kürsüye çıkıp, madalya almama imkan veriyor. Şu gün hala suratımda o avanak sırıtısı ve kalbimi kaplayan sevinci hissedebiliyorum. Koşu ile ilgili detayları ve farklı fotoğrafları da ZenceFit'te paylaştım. 


Şanlıurfa futbol takımı forması ve isot yarışmadan kazandığım iki sıra dışı ödül  :) 


Koşudan sonra karınlar zil çalıyor ve biz Şıh'ın yeri' ne yollanıyoruz. Lahmacunlar en çıtırından ancak benim için çok acı, kebapsa yumuşacık ve lezzetli. Şanlıurfa'da yiyeceklerimizle ve lezzetleriyle ilgili doğrusu daha fazlasını hayal etmiştim, bu kısmı benim için  biraz hayal kırıklığı. 


Mönüde "şıllık" diye bir şey görürseniz mutlaka tadın. İsmi gibi çok hafif ama damaktaki tadı oldukça güzel, bu tatlıyı kaçırmak istemezsiniz ;) 


Günü Göbeklitepe'de batırmak, seyahatimizin de sonu oluyor ve Urfa maceramız da burada bitiyor.

Daha fazla fotoyu Moda Cadısı  sayfasında bulabilirsiniz.

8 yorum:

Fifthfloorovergoldenhorn dedi ki...

Heheh harika fotolar cok eglenceli bir seyehat olmus belli ki :) Gaziantepli biri olarak urfayi cok sevdigimi soyleyemem ama biraz ilerledikce dogunun guzellikleri artiyor diye dusunuyorum halfeti mardin midyat en guzel gorulesi yerler. Sevgiler <3

Adsız dedi ki...

bazıları bilmediğiniz dilleri konuşuyor. ırkçılığınız şahane ne diyeyim ki yazık

Sağlık Blogu dedi ki...

gerçekten muhteşem zaman geçirmişsiniz. baya eğlenceli olsa gerek :D

Unknown dedi ki...

Fift.: Güzeldi ama evet bize de herkes Mardin'e gidin deyip durud. Bir dahakine insallah :)
Adsız: Bu sözümden nasıl ırkcı olduğumu çıkardınız anlamadım? Bahsettiğim şey sizin muhtemelen düşündüğünüz gibi Kürtçe değil, ayrıca Arapça idi ve bu cümle tamamen benim bu iki dili de bilmediğim gerçeğini dile getirmek için kullanılmıştır ama belli ki siz altında başka anlamlar aramışsınız. Bence size yazık!
Sağlık: Güzeldi, teşekkürler :)

Aygül dedi ki...

Urfa gezmeyi çoook istediğim bir şehirdi, bu yazını okuduktan sonra en kısa zamanda kesinlikle gezeceğim bir şehir oldu gitti :)

Unknown dedi ki...

ne kadar harika bir yer. gezilecek yerler listeme ekledim.takipteyim sizi de bloguma beklerim lamapink.blogspot.com

rahat yazar dedi ki...

fotoğraflar müthiş. bana da ilham geldi ve birazdan Urfa yazımı yazacağım:)

Unknown dedi ki...

Aygul ve Gül: Guzellikleri görmeye deger :)
Rahat yazar: Ne güzel, bir ara bakarım ben de :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...